Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşak Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 5 buçuk-6 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su ılık olacak
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk tatlı kaşığı tuz
İçi için malzemeler;
- 400 kaşar loru
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- 1 su bardağı nişasta (buğday mısır nişastası fark etmez)
Yufkalara sürmek için;
- 1 su bardağı kadar sıvıyağ
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşak Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı malzemeleri derin bir kaba alın karıştırın .
- Unun yarısını dökün, kabartma tozu ilave edin, tuzu da ekleyin yoğurun.
- Diğer kalan unu kontrollü bir şekilde dökün ,yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin .
- Hamuru 24 eşit parçaya bölün ,bezeler yapın birer birer nişasta serperek bir tatlı tabağı büyüklüğünde.
- Önce merdaneyle büyütün sonra oklavayla açın.Oklavayla açamayan merdaneyle de açabilir.
- Aralarına nişasta serperek açtığınız bezeleri üç tane üst üste koyarak üçerli üçerli açın.İnce bir yufka açın hamur okadar yumuşakki.İnanın kendiliğinden açılıyor açtığınız yufkayı her yerine gelecek şekilde sıvı yağ la yağliyoruz.
- Her iki kenarından katlayın o katların üstünüde yağlayın peyniri ekleyin çok sıkı olmayacak şekilde sarın gül böreği şeklinde yuvarlak tepsiye koyun açtığınız yufkaları bu şekilde.Açıp ilk yaptığınız böreğin etrafını dolayarak.
- Tepsiye yerleştirin yufkalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Üzerine sosunu sürün.
- 10 dk 200 derecede 30 dakika 180 derecede pişirin pişme süresi fırından fırınada farklılık gösterebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder