Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 600 g ciğer
- 1 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğer kavurması için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Yeşil biberlerin ve kırmızı biberlerin içini temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Daha sonra üzerine zarı temizlenmiş ve doğranmış ciğeri ekleyerek karıştıralım.
- Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce kavrulan ciğerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek 1-2 tur daha karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
- Yumuşacık ciğer kavurmamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder