19 Haziran 2023 Pazartesi

Ciğer Kavurma Tarifi

 

Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g ciğer
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Ciğer Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğer kavurması için öncelikle soğanın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Yeşil biberlerin ve kırmızı biberlerin içini temizleyerek çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Daha sonra üzerine zarı temizlenmiş ve doğranmış ciğeri ekleyerek karıştıralım.
  • Ciğerlerimiz kavrulmaya devam ederken üzerine doğradığımız soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce kavrulan ciğerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu da ilave ederek 1-2 tur daha karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım.
  • Yumuşacık ciğer kavurmamız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder