3 Haziran 2023 Cumartesi

Ciğer Sarma Tarifi

 

Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu ciğeri
  • 1 kilo kuzu gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Tarçın
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam dereotu yada maydanoz

    Ciğer Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçlerimizi bir kabının içerisine alıp soğuk suyun içinde 10 dakika bekletiyoruz.
  • Uygun bir tencerenin içine tereyağını eritip yakmadan içerisinde fıstıkların hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, suda beklettiğimiz pirinçleri süzüp onları da ilave edip bir güzel kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine baharatlarımızı tuzu ve sıcak suda beklettiğimiz kuşüzümülerini de ilave edip sıcak suyu dökerek pişmeye bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağını döküp küçük küpler halinde doğradığımız ciğerleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişme işlemi gerçekleştikten sonra biraz tuz ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Pişen pilavımızın içerisine ciğerimizi de ekledikten sonra karıştırıyoruz ve son olarak dereotu ya da maydanozu ince kıyıp bunları da ilave ediyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte bir kaseyi alıp içerisine kuzu gömleğini kesip yerleştiriyoruz ve pirinç harcımızdan içerisine istediğimiz miktarda koyup kapatıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
  • İşlem bittikten sonra her bir sarmanın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında 30 dakika pişmeye bırakıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder