3 Haziran 2023 Cumartesi

Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti )

 

Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti ) İçin Malzemeler

  • 14 adet güllaç yaprağı

Islatmak için;

  • 2,7 litre süt
  • 600 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram fındık

Üzeri için;

  • 20 gram antep fıstığı
  • Dondurulmuş vişne

    Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti ) Nasıl Yapılır?

  • 2,7 litre süte 600 gram toz şeker ekleyip, şeker tamamen eriyene kadar sütü ocakta ısıtalım.(Kaynamasına gerek yok)
  • Isınan sütü ocaktan alalım ve içine 1 paket vanilya ekleyip, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
  • Güllaç yapraklarının her katını, oda sıcaklığında gelen süt ile ıslatalım.
  • Güllaç yapraklarının sayısı ortalandığında, arasında fındık serpelim ve kalan yaprakları da ıslatıp üst üste dizelim.
  • Kalan sütü de üzerine gezdirip güllacı buz dolabına kaldıralım. 1 saat kadar soğuttuktan sonra dilimleyip üzerini antep fıstığı ve vişne ile süsleyip tekrar dolaba kaldıralım.
  • Buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder