Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti ) İçin Malzemeler
- 14 adet güllaç yaprağı
Islatmak için;
- 2,7 litre süt
- 600 gram toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram fındık
Üzeri için;
- 20 gram antep fıstığı
- Dondurulmuş vişne
Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti ) Nasıl Yapılır?
- 2,7 litre süte 600 gram toz şeker ekleyip, şeker tamamen eriyene kadar sütü ocakta ısıtalım.(Kaynamasına gerek yok)
- Isınan sütü ocaktan alalım ve içine 1 paket vanilya ekleyip, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
- Güllaç yapraklarının her katını, oda sıcaklığında gelen süt ile ıslatalım.
- Güllaç yapraklarının sayısı ortalandığında, arasında fındık serpelim ve kalan yaprakları da ıslatıp üst üste dizelim.
- Kalan sütü de üzerine gezdirip güllacı buz dolabına kaldıralım. 1 saat kadar soğuttuktan sonra dilimleyip üzerini antep fıstığı ve vişne ile süsleyip tekrar dolaba kaldıralım.
- Buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder