14 Haziran 2023 Çarşamba

Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle.

 

Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle. İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 150 gram tam tahıllı bisküvi
  • 75 gram tereyağı

Üst kreması için;

  • 750 gram labne
  • 175 gram tam yağlı taze peynir
  • 100 ml krema
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 250 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 180 gram şeker
  • 80 ml sıvı yağ

Üzeri için;

  • 200 gram dondurulmuş frambuaz
  • 100 gram dondurulmuş çilek
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 ml su

    Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle. Nasıl Yapılır?

  • Yulaflı bisküvileri bir rondoya alıp, un gibi olana kadar parçalıyoruz. Ardından derin bir kaseye alıp üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli bir kabın içerisine isteğe bağlı tabanına yağlı kağıt serip yulaflı karışımı aktarıyoruz.
  • Üzerine su bardağının alt kısmı ile bastırarak alt tabanı hazırlıyoruz. Buzlukta yaklaşık yarım saat soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için; tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle çırpıyoruz. Dolaptaki alt tabanı çıkartıp üzerine hazırladığımız kremayı aktarıyoruz.
  • Kelepçeli kabın etrafını folyo ile saralım kenarları kızarmasın. Fırının tabanına çatlamasını önlemek adına su dolu bir kap yerleştirin (kabı pastanın tam altına yerleştirmeyin, kenara yerleştirin)
  • Önceden ısıtılmış 170 derece, alt üst ayar fırında (alttan ikinci kat) yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açık bırakın. Cheesecake’i fırının içinde 20-30 dakika kadar ılımaya bırakın (çökmesini engellemek için) ılıdıktan sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Üzeri için; küçük bir tencerede, meyvelerin üzerine 4 yemek kaşığı şeker ilave edip kaynatın. Ardından blenderdan geçirin.
  • Kaynama başlayınca su ile karıştırılmış nişastayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğumuş pastanın üzerine döküp, dikkatlice yayın.
  • İster bir gece önceden yapıp, buzdolabında bekletin isterseniz de aynı gün 4-5 saat soğuttuktan sonra servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder