Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle. İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 150 gram tam tahıllı bisküvi
- 75 gram tereyağı
Üst kreması için;
- 750 gram labne
- 175 gram tam yağlı taze peynir
- 100 ml krema
- 1 paket vanilyalı puding
- 250 ml süt
- 2 adet yumurta
- 180 gram şeker
- 80 ml sıvı yağ
Üzeri için;
- 200 gram dondurulmuş frambuaz
- 100 gram dondurulmuş çilek
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 80 ml su
Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle. Nasıl Yapılır?
- Yulaflı bisküvileri bir rondoya alıp, un gibi olana kadar parçalıyoruz. Ardından derin bir kaseye alıp üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kelepçeli bir kabın içerisine isteğe bağlı tabanına yağlı kağıt serip yulaflı karışımı aktarıyoruz.
- Üzerine su bardağının alt kısmı ile bastırarak alt tabanı hazırlıyoruz. Buzlukta yaklaşık yarım saat soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için; tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle çırpıyoruz. Dolaptaki alt tabanı çıkartıp üzerine hazırladığımız kremayı aktarıyoruz.
- Kelepçeli kabın etrafını folyo ile saralım kenarları kızarmasın. Fırının tabanına çatlamasını önlemek adına su dolu bir kap yerleştirin (kabı pastanın tam altına yerleştirmeyin, kenara yerleştirin)
- Önceden ısıtılmış 170 derece, alt üst ayar fırında (alttan ikinci kat) yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
- Piştikten sonra fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açık bırakın. Cheesecake’i fırının içinde 20-30 dakika kadar ılımaya bırakın (çökmesini engellemek için) ılıdıktan sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Üzeri için; küçük bir tencerede, meyvelerin üzerine 4 yemek kaşığı şeker ilave edip kaynatın. Ardından blenderdan geçirin.
- Kaynama başlayınca su ile karıştırılmış nişastayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğumuş pastanın üzerine döküp, dikkatlice yayın.
- İster bir gece önceden yapıp, buzdolabında bekletin isterseniz de aynı gün 4-5 saat soğuttuktan sonra servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder