Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 5- 6 su bardağı un
İçine sürmek için;
- Zeytin ezmesi
Bardak ölçüm 200 ml
Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir yoğurma kabının içerisine sütü, ılık suyu, sıvı yağı, maya, şeker ve tuzu bir araya getirerek el çırpıcısı ile çırpıyoruz.
- İçerisine unu ilave ediyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluyor. Beşinci bardak undan sonra kontrollü olarak ilave edin.
- Kapağını kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Bekleyen hamurum bayağı bir kabardığını göreceksiniz.
- Un serpişmiş tezgaha alalım.
- 12 eşit parçaya bölelim. Eğer açmaların daha ufak beslenme çantasına girecek kadar olmasını isterseniz hamur bezeleriniz biraz daha ufak olsun.
- Her bir yumağı beze haline getirelim. Üzerini mutfak bezi ile örtüp 10 dakika dinlendirelim ardından her bir bezenin üzerine margarin veya tereyağ koyalım.
- Üzerindeki yağ ile yuvarlak daire şeklinde güzelce açalım. Hamurun üzerine isteğinize göre zeytin ezmesi veya krem peynir sürüp rulo şeklinde sarıyoruz.
- Bütün bezeleri bu şekilde tamamlıyoruz. Rulo şeklinde hazırladığımız parçayı alıp her iki ucunu birbirinin tersine yuvarlayarak açmamızı birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
- Önceden ayırdığımız yumurtanın sarılarını fırça yardımı ile açmaların üzerine sürüyoruz.
- 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Fırından çıkan tepsinin üzerine mutfak bezi kapatalım 10 dakika dinlendirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder