14 Haziran 2023 Çarşamba

Zeytinli Açma Tarifi

 

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 5- 6 su bardağı un

İçine sürmek için;

  • Zeytin ezmesi

Bardak ölçüm 200 ml 

Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir yoğurma kabının içerisine sütü, ılık suyu, sıvı yağı, maya, şeker ve tuzu bir araya getirerek el çırpıcısı ile çırpıyoruz.
  2. İçerisine unu ilave ediyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluyor. Beşinci bardak undan sonra kontrollü olarak ilave edin.
  3. Kapağını kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Bekleyen hamurum bayağı bir kabardığını göreceksiniz.
  4. Un serpişmiş tezgaha alalım.
  5. 12 eşit parçaya bölelim. Eğer açmaların daha ufak beslenme çantasına girecek kadar olmasını isterseniz hamur bezeleriniz biraz daha ufak olsun.
  6. Her bir yumağı beze haline getirelim. Üzerini mutfak bezi ile örtüp 10 dakika dinlendirelim ardından her bir bezenin üzerine margarin veya tereyağ koyalım.
  7. Üzerindeki yağ ile yuvarlak daire şeklinde güzelce açalım. Hamurun üzerine isteğinize göre zeytin ezmesi veya krem peynir sürüp rulo şeklinde sarıyoruz.
  8. Bütün bezeleri bu şekilde tamamlıyoruz. Rulo şeklinde hazırladığımız parçayı alıp her iki ucunu birbirinin tersine yuvarlayarak açmamızı birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
  9. Önceden ayırdığımız yumurtanın sarılarını fırça yardımı ile açmaların üzerine sürüyoruz.
  10. 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  11. Fırından çıkan tepsinin üzerine mutfak bezi kapatalım 10 dakika dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder