24 Haziran 2023 Cumartesi

Çin Pilavı Tarifi

 

Çin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Süt mısır
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik
  • Pul biber
  • Köri
  • 2 adet yumurta

    Çin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
  • Pirinçlerimizi ıslayıp bir kenarda bırakalım.
  • Ardından wok tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Soğanları ekleyelim.
  • Soğanlar iyice solmaya yakın biberleri ekleyelim.
  • Ardından domatesleri rendeleyelim ve ekleyelim.
  • Salça, tuz ve baharatları ekleyelim.
  • Ardından önceden ısladığımız pirinçlerimizi ekleyelim. 1-2 dakika karıştırıp yeterince sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
  • Pişmesine yakın mısırları ekleyelim ve son bir karıştırıp bırakalım.
  • Pilavımız pişmeye yakın başka bir tava da yumurtaları çırpıp tavaya dökelim.
  • Alt tarafını pişirelim ve üst tarafı yarı pişince çevirerek kapatalım.
  • Pilavımızı servis tabağına alalım.
  • Yumurtamızı da üzerine koyarak servis edelim istediğimiz gibi süsleyelim ve servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder