Çin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Süt mısır
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kekik
- Pul biber
- Köri
- 2 adet yumurta
Çin Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
- Pirinçlerimizi ıslayıp bir kenarda bırakalım.
- Ardından wok tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Soğanları ekleyelim.
- Soğanlar iyice solmaya yakın biberleri ekleyelim.
- Ardından domatesleri rendeleyelim ve ekleyelim.
- Salça, tuz ve baharatları ekleyelim.
- Ardından önceden ısladığımız pirinçlerimizi ekleyelim. 1-2 dakika karıştırıp yeterince sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
- Pişmesine yakın mısırları ekleyelim ve son bir karıştırıp bırakalım.
- Pilavımız pişmeye yakın başka bir tava da yumurtaları çırpıp tavaya dökelim.
- Alt tarafını pişirelim ve üst tarafı yarı pişince çevirerek kapatalım.
- Pilavımızı servis tabağına alalım.
- Yumurtamızı da üzerine koyarak servis edelim istediğimiz gibi süsleyelim ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder