Sufle Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata (60 gr)
Sufle Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip güzel bir şekilde karıştıralım.
- Borcamın heryerini yağlayıp kek harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında.
- Kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Sosu için bitter çikolatayı dilimleyelim. Sos tenceresine süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak çırpalım. Daha sonra karıştırarak pişirelim.
- Sos ısındıktan sonra çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca 16 eşit parçaya bölelim. Sıcak sosu üzerine gezdirelim.
- Kek sosu çektikten sonra servise hazır üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder