Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
- 1 büyük yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un ( kontrollü)
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Arası için;
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arası için;
- Ceviz
Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklava hamurunu yapalım; Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım malzemeleri karıştıralım .
- Ardından kontrolü unu ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamuru tezgahı alıp 30 eşit parçaya bölelim.
- Ardından yuvarlayıp pürüzsüz bir hamur elde edelim hamuru tepsiye dizelim,üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakalım.
- O sıra şerbeti yapalım şeker su ve limonu tencereye alalım karıştırıp ocağa bırakalım 12-13 dakika orta ateşte kaynatalım kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurdan 15 bezeyi tezgaha bırakalım nişasta ile bezeleri tek tek açalım açtığımız bezeleri üst üste bırakalım kalan 15 bezeyi de aynı şekilde açalım üst üste dizelim.
- Üst üste bıraktığımız ilk 15 bezeyi dikdörtgen şekilde açalım açabildiğimiz kadar ince.
- Açmaya çalışalım o sırada erimiş tereyağını ve sıvı yağını karıştıralım.
- Dörtgen şekilde açtığımız hamurun üzerine hafifçe tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürelim ince dövülmüş cevizi açtığımız hamura dökelim.
- Hamuru dikkatlice sarıp rulo şekli verelim tabii açtığımız hamurun en altına ceviz serpmeyelim o kısmı çok az sulu fırça ile ıslatalım .
- Hamuru saralım ,birer parmak genişliğinde hamurları bıçak ile kesip rulo şekli verelim ,kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim diğer hamuru da aynı şekilde açıp şekil verip tepsiye dizelim.
- Kalan tereyağı sıvı yağ karışımını hamurların üzerine sürelim önceden ısıtılmış 160 derece fırına atalım.
- Kızaran baklavaları fırından çıkaralım sıcak baklava ya soğuk şerbeti ( oda sıcaklığında soğumuş) dökelim.
- Bir gece dinlenen tatlıyı fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder