22 Haziran 2023 Perşembe

Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi

 

Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
  • 1 büyük yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un ( kontrollü)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Arası için;

  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası için;

  • Ceviz

    Çok Kolay El Açması Rulo Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklava hamurunu yapalım; Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım malzemeleri karıştıralım .
  • Ardından kontrolü unu ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgahı alıp 30 eşit parçaya bölelim.
  • Ardından yuvarlayıp pürüzsüz bir hamur elde edelim hamuru tepsiye dizelim,üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakalım.
  • O sıra şerbeti yapalım şeker su ve limonu tencereye alalım karıştırıp ocağa bırakalım 12-13 dakika orta ateşte kaynatalım kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurdan 15 bezeyi tezgaha bırakalım nişasta ile bezeleri tek tek açalım açtığımız bezeleri üst üste bırakalım kalan 15 bezeyi de aynı şekilde açalım üst üste dizelim.
  • Üst üste bıraktığımız ilk 15 bezeyi dikdörtgen şekilde açalım açabildiğimiz kadar ince.
  • Açmaya çalışalım o sırada erimiş tereyağını ve sıvı yağını karıştıralım.
  • Dörtgen şekilde açtığımız hamurun üzerine hafifçe tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürelim ince dövülmüş cevizi açtığımız hamura dökelim.
  • Hamuru dikkatlice sarıp rulo şekli verelim tabii açtığımız hamurun en altına ceviz serpmeyelim o kısmı çok az sulu fırça ile ıslatalım .
  • Hamuru saralım ,birer parmak genişliğinde hamurları bıçak ile kesip rulo şekli verelim ,kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim diğer hamuru da aynı şekilde açıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Kalan tereyağı sıvı yağ karışımını hamurların üzerine sürelim önceden ısıtılmış 160 derece fırına atalım.
  • Kızaran baklavaları fırından çıkaralım sıcak baklava ya soğuk şerbeti ( oda sıcaklığında soğumuş) dökelim.
  • Bir gece dinlenen tatlıyı fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder