Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Ceviz
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapalım; Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım ve kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru tezgaha alıp 36 eşit parçaya bölelim.
- Hamurları yuvarlayıp beze hâline getirelim ve tepsiye dizelim üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
- Şerbeti yapalım; Şu, şeker ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 13 dakika kadar kaynatalım ve şerbeti ılımaya bırakalım.
- Dinlenen bezeden ilk 18 tanesini bol nişasta ile açıp üst üste bırakalım diğer bezeleri de aynı şekilde açıp üst üste bırakalım.
- İlk üst üste bıraktığımız 18 bezeyi alalım oklava yardımı ile kare olacak şekilde açalım açabildiğimiz kadar ince açalım hamurun iki ucuna ceviz serpelim eşit olacak şekilde ortasından keselim.
- Hamuru 3 parmak gençliğinde iki defa katlayalım şekil verdiğimiz hamurları tepsiye bırakalım bıçak ile üçgen şeklinde keselim kesme şekli ni fotoğraflarda ekledim.
- Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökelim önceden ısıtılmış 160 derece fırına atalım kızaran tatlıyı fırından çıkaralım.
- İlk sıcaklığı geçen tatlıya şerbeti dökelim.
- En az 5 saat dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder