22 Haziran 2023 Perşembe

Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi

 

Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Kolay Üçgen El Açması Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapalım; Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım ve kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru tezgaha alıp 36 eşit parçaya bölelim.
  • Hamurları yuvarlayıp beze hâline getirelim ve tepsiye dizelim üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
  • Şerbeti yapalım; Şu, şeker ve limonu tencereye alıp ocağa bırakalım kaynamaya başlayınca orta ateşte 13 dakika kadar kaynatalım ve şerbeti ılımaya bırakalım.
  • Dinlenen bezeden ilk 18 tanesini bol nişasta ile açıp üst üste bırakalım diğer bezeleri de aynı şekilde açıp üst üste bırakalım.
  • İlk üst üste bıraktığımız 18 bezeyi alalım oklava yardımı ile kare olacak şekilde açalım açabildiğimiz kadar ince açalım hamurun iki ucuna ceviz serpelim eşit olacak şekilde ortasından keselim.
  • Hamuru 3 parmak gençliğinde iki defa katlayalım şekil verdiğimiz hamurları tepsiye bırakalım bıçak ile üçgen şeklinde keselim kesme şekli ni fotoğraflarda ekledim.
  • Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökelim önceden ısıtılmış 160 derece fırına atalım kızaran tatlıyı fırından çıkaralım.
  • İlk sıcaklığı geçen tatlıya şerbeti dökelim.
  • En az 5 saat dinlenen tatlıyı servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder