Cupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet kedidili bisküvi
Islatmak için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nescafe
Kreması için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta sarısı
- 3 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peynir
Üzeri için;
- Kakao
- File badem
Cupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta boy tencereye süt, un, şeker, yumurta sarısını döküp güzelce çırpalım. Ve ardından kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kremamızı ocaktan alalım ve tereyağı ekleyelim ve eriyene kadar çırpalım.
- Kremamız ılıdıktan sonra labne peynirini ekleyelim ve karıştıralım. (labne peynirinin suyunu mutlaka süzelim).
- Kedidili bisküvileri 3 e bölelim.
- Ayrı bir kasede süt, şeker ve nescafeyi karıştıralım kedidillerini ıslatalım.
- Tabanına krema ve ardından ıslatılan kedidili bisküvileri koyalım.
- Son olarak tekrar krema dökelim.
- Üzerine kakao döküp file bademle süsleyerek servise hazır hale getirelim.
- 3 4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder