23 Haziran 2023 Cuma

Cupta Tramisu Tarifi

 

Cupta Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet kedidili bisküvi

Islatmak için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe

Kreması için ;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peynir

Üzeri için;

  • Kakao
  • File badem

    Cupta Tramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Orta boy tencereye süt, un, şeker, yumurta sarısını döküp güzelce çırpalım. Ve ardından kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Kremamızı ocaktan alalım ve tereyağı ekleyelim ve eriyene kadar çırpalım.
  • Kremamız ılıdıktan sonra labne peynirini ekleyelim ve karıştıralım. (labne peynirinin suyunu mutlaka süzelim).
  • Kedidili bisküvileri 3 e bölelim.
  • Ayrı bir kasede süt, şeker ve nescafeyi karıştıralım kedidillerini ıslatalım.
  • Tabanına krema ve ardından ıslatılan kedidili bisküvileri koyalım.
  • Son olarak tekrar krema dökelim.
  • Üzerine kakao döküp file bademle süsleyerek servise hazır hale getirelim.
  • 3 4 saat buzdolabında dinlendirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder