23 Haziran 2023 Cuma

Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet yeşil bebek kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Tuz (damak zevkinize göre)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • İnce kıyılmış dereotu

    Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında kavuralım.
  • Havuçlarla sarımsağı ekleyelim biraz kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuralım.
  • Ardından kapya biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Çizikler atarak yarım ay şeklinde doğradığımız kabaklarımızla küp küp doğradığımız domatesimizi ilave edip karıştıralım.
  • Baharatlarımızı, tuzumuzu ve şekerimizi de ekleyip karıştıralım.
  • 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  • İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpiştirelim.
  • Servisten önce isteğe göre üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder