Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet yeşil bebek kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı şeker
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 2 su bardağı sıcak su
- İnce kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında kavuralım.
- Havuçlarla sarımsağı ekleyelim biraz kavuralım.
- Salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından kapya biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Çizikler atarak yarım ay şeklinde doğradığımız kabaklarımızla küp küp doğradığımız domatesimizi ilave edip karıştıralım.
- Baharatlarımızı, tuzumuzu ve şekerimizi de ekleyip karıştıralım.
- 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip kapağını kapatalım ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpiştirelim.
- Servisten önce isteğe göre üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder