Pastane Tartoleti (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti (içindeki 2 paket kullanılacak)
- 1 kutu krema 200 ml
- 200 gram beyaz çikolata rendesi
Üzeri için:
- Frambuaz sos
- Pasta jeli
- Çilek
- Frambuaz
Pastane Tartoleti (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz (benim hazır kremam vardı onu kullandım).
- Kremayı kaynatmadan ısıtıp çikolata rendelerini ekleyerek ganaj hazırlıyoruz.
- Soğuk sütle kremşantileri çırpıyoruz.
- Soğuyan ganajı kremşantiyle güzelce karıştırıp kremamızı buzdolabında bekletiyoruz.
- Tartoletimizin hamuru için tereyağ ile pudra şekerini karıştırıp yumurtayı ekliyoruz.
- İyice karışınca vanilinle elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Tartolet kalıplarımızı yağlayıp hamurumuzdan yeteri kadar alıp ince şekilde kalıplara oturtuyoruz.
- Kürdanla delikler açıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 165 derecede fırında 10-15 dk kontrollü olarak pişiriyoruz. (altları beyaz olmamalı).
- Fırından çıkan tartoletler soğuyunca kremasını sıkıp üzerini sosluyoruz.
- Meyvelerimizi pasta jeliyle kaplayıp üzerlerine yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder