21 Haziran 2023 Çarşamba

Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi

 

Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuğu haşlamak için:

  • 1 bütün tavuk
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı tuz

Pilav için:

  • Haşlanıp didiklenmiş tavuk
  • 3 su bardağı baldı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu (başladığımız tavuğun suyu)
  • 4 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı besni üzümü (büyük sarı)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Divriği Pilavı (Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu düdüklü tencereye koyun, soğanı, tuzu ve karabiberi ekle düdüklünün max komşuna kadar suyla doldurun. 45dk / 1 saat arası düdüklünün özelliğine göre tavuğu orta ateşte güzelce haşlayın.
  • Pirinçleri güzelce yıka ve kaynar suda 15-20 dk bekletin sonra süzgeçe alın suyunu iyice süzsün.
  • El yakmayacak şekile gelen tavuğu didikle kenarda beklesin.
  • 4 soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alın üzerine karabiber ve yenibahar ekleyin karıştırın.
  • Üzerine tavuğun yarısını koyun; daha sonra sırayla badem,nohut, üzüm, kuş üzümü, kalan tavuğu koy ve pirinçi ilave edin, üzerine 6 bardak tavuk suyunu ekleyin.
  • Üzerine tereyağı ve tuzu koyun.
  • Kaynanana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra en küçük ocak gözünde en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • En az yarım saat dinlendirdiler sonra geniş bir kaba ters çevirerek servis edebilirsin.
  • İstersen karıştırarak da servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder