Kremalı Mantar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 100 ml krema
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
- Karabiber
- Tuz
Kremalı Mantar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğrayalım ve kızdırdığımız sıvı yağa alalım.
- Soğanın rengi döndükten sonra jülyen doğradığımız biberleri ilave edip soteleyelim.
- Ardından tereyağını ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
- Mantarlarımızı ekleyelim ve suyunu salıp çekinceye kadar yaklaşık 5-6 dakika kavuralım.
- Kremamızı ekleyelim ve krema çekip koyulaşana kadar mantarlarımızı pişirelim.
- Ocaktan almadan önce karabiber ve tuzunu ayarlayalım ve en son üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder