14 Haziran 2023 Çarşamba

Domates Soslu Patlıcan Tarifi

 

Domates Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Patlıcanları kızartmak için;

  • 8 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kasığı tuz

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak ( Küçük doğrayın)
  • 2 adet domates ( Kabuğunu soyup rendeleyin veya robottan çekin)
  • 1 küçük kırmızı kapya biber ( Uzun doğrayın)
  • 1 adet yeşil sivri biber ( Uzun doğrayın)
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tutam karabiber
  • Yoğurt
  • 1 tutam tuz

    Domates Soslu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 30 dakika tuzlu suda bekletip kurulayın.
  • Çok ince olmayacak sekilde uzun doğrayın.
  • Yağlı kağıtlı tepsiye alin üzerine sıvı yağını, toz biberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklasik 22-25 dakika kızartın.
  • Sosu için; sarımsağı sıvı yağında hafif kavurun.
  • Biberleri de ekleyip devam kavurun.
  • Domates sosu, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi de ekleyip kapağı açık kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. (Bakınız biraz daha suyu var kısaca yüksek ateşte bir taşım pişirip ocaktan alın).
  • Kızarmış patlıcanları da sosa ekleyip kısaca karıştırın.
  • Yoğurdunu üzerine ekleyip sosundan veya yağından hafif üzerine gezdirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder