Domates Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
Patlıcanları kızartmak için;
- 8 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kasığı tuz
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3-4 diş sarımsak ( Küçük doğrayın)
- 2 adet domates ( Kabuğunu soyup rendeleyin veya robottan çekin)
- 1 küçük kırmızı kapya biber ( Uzun doğrayın)
- 1 adet yeşil sivri biber ( Uzun doğrayın)
- 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tutam karabiber
- Yoğurt
- 1 tutam tuz
Domates Soslu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları 30 dakika tuzlu suda bekletip kurulayın.
- Çok ince olmayacak sekilde uzun doğrayın.
- Yağlı kağıtlı tepsiye alin üzerine sıvı yağını, toz biberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklasik 22-25 dakika kızartın.
- Sosu için; sarımsağı sıvı yağında hafif kavurun.
- Biberleri de ekleyip devam kavurun.
- Domates sosu, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi de ekleyip kapağı açık kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. (Bakınız biraz daha suyu var kısaca yüksek ateşte bir taşım pişirip ocaktan alın).
- Kızarmış patlıcanları da sosa ekleyip kısaca karıştırın.
- Yoğurdunu üzerine ekleyip sosundan veya yağından hafif üzerine gezdirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder