14 Haziran 2023 Çarşamba

Taze Kayısı Reçeli Tarifi

 

Taze Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kayısı (Sert olanlarından)
  • 1250 gram toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Taze Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp süzülmesi için kenara alalım.
  • Genişçe bir tencereye aldığımız kayısıların üzerine şeker ekleyip kapağını kapatıp suyunu salması için bir gece bekletelim.
  • Ertesi gün tencereye bir bardak su ekleyip hafifçe kayısıları ezmeden karıştırıp pişmeye bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri süzgeç yardımıyla yavaşça alalım.
  • 10 dakika kadar sonra kayısıların diri kalması için süzgeç yardımıyla alalım.
  • Kalan şerbetin içine kıvam alması limontuzu veya limonsuyu ekleyip 20 dakika tekrar pişirelim.
  • Ardından kenara aldığımız kayısıları ekleyip tekrar 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip soğumaya bırakalım.
  • Serin yerde saklayalım 🥭🥭 kayısı reçeli sevenlere. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder