Taze Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo kayısı (Sert olanlarından)
- 1250 gram toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Taze Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp süzülmesi için kenara alalım.
- Genişçe bir tencereye aldığımız kayısıların üzerine şeker ekleyip kapağını kapatıp suyunu salması için bir gece bekletelim.
- Ertesi gün tencereye bir bardak su ekleyip hafifçe kayısıları ezmeden karıştırıp pişmeye bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri süzgeç yardımıyla yavaşça alalım.
- 10 dakika kadar sonra kayısıların diri kalması için süzgeç yardımıyla alalım.
- Kalan şerbetin içine kıvam alması limontuzu veya limonsuyu ekleyip 20 dakika tekrar pişirelim.
- Ardından kenara aldığımız kayısıları ekleyip tekrar 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
- Sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip soğumaya bırakalım.
- Serin yerde saklayalım 🥭🥭 kayısı reçeli sevenlere. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder