Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 1 paket baklavalık yufka
- ️ 300 gram çekilmiş ceviz içi
- ️ 150 gram eritilmiş tereyağı
Şerbeti için;
- ️ 2.5 su bardağı şeker
- ️ 3 su bardağı su
- ️ 1 dilim limon
Rulo Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için bütün malzemeleri tencereye alıp 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
- Baklava yufkasını dörde bölün.
- İki adet yufkayı üst üste koyun, içine ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
- Baklavaların üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan baklavanın üzerine ılıyan şerbeti dökün.
- Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder