Kek Kalıbında Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 250 ml ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 2 yatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İçi için;
- Peynir ve maydanoz karışımı
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Kek Kalıbında Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştıralım. Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyelim. İyice karıştırınca yavaş yavaş unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 4 parçaya bölelim.
- Böldüğümüz parçalardan elimizle açıp yuvarlak şekil verelim. Yuvarlağın yarısına bıçakla çizikler atalım. Kesiksiz tarafa peynirli harcımızdan koyalım hamurumuzu peynirler dışarı çıkmayacak şekilde saralım.
- Sardığımız 4 parça hamuru kek kalıbına yerleştirelim. Kalıpta da 15-20 dakika mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim ve 185 derece fırında kontrollü olarak yarım saat pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder