Elmalı Dilim Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı nişasta (mısır)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 su bardağı kavrulmuş un
- 2 su bardağı normal un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
İç malzeme için;
- 4 tane iri kırmızı elma
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Elmalı Dilim Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz tavamıza tereyağımızı alıyoruz eridikten sonra şekerimizi ilave ediyoruz.
- Şekerimizi eridikten sonra rendelediğimiz elmalarımızı ilave ediyoruz elmalarımız suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- En son tarçınını ve cevizini ilave ederek altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz 2 su bardağı unumuzu teflon tavamıza alıyoruz unumuzu kısık ateşte veya orta ateşte karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
- Unumuzun kokusu çıkıp rengi hafif sarımtırak olunca tamamdır altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra eliyoruz geçiyoruz hamuruna karıştırma kabına tereyağı tozşekeri yumurtamızı nişastayı toz tarçını, sıvı yağı alın pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle karıştırıyoruz.
- Ardından vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin elediğiniz kavrulmuş unu ilave edin hamur toparlanana kadar normal un ilave ederek yumuşak kıvamda hamur elde edinceye kadar ilave edin.
- Daha sonra toparlanan hamuru 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Ardından 3 bezeye bölüyoruz bir bezemizi hamur matının veya hafif unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile açıyoruz.
- Daha rahat açmak isterseniz üzerine buzdolabı poşeti veya yağlı kağıt koyarak açabilirsiniz.
- Açtığımız bezemizin kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesin kare şekil elde ediyoruz, elmalı harcın bir kısmını yaptığımız kare hamurun enli kısmına iç harçtan kaşıkla koyun ve rolo şeklinde sarın.
- Sonra elimizle hamurun üzerine hafifçe basarak biraz düzleştirin ve bıçakla üçgenler keserek dilimliyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer bezemize de aynı işlemi uyguluyoruz afiyet olsun sağlıkla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder