18 Haziran 2023 Pazar

Elmalı Dilim Turta Tarifi

 

Elmalı Dilim Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta (mısır)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı normal un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme için;

  • 4 tane iri kırmızı elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

    Elmalı Dilim Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz tavamıza tereyağımızı alıyoruz eridikten sonra şekerimizi ilave ediyoruz.
  • Şekerimizi eridikten sonra rendelediğimiz elmalarımızı ilave ediyoruz elmalarımız suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • En son tarçınını ve cevizini ilave ederek altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz 2 su bardağı unumuzu teflon tavamıza alıyoruz unumuzu kısık ateşte veya orta ateşte karıştıra karıştıra kavuruyoruz.
  • Unumuzun kokusu çıkıp rengi hafif sarımtırak olunca tamamdır altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra eliyoruz geçiyoruz hamuruna karıştırma kabına tereyağı tozşekeri yumurtamızı nişastayı toz tarçını, sıvı yağı alın pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle karıştırıyoruz.
  • Ardından vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin elediğiniz kavrulmuş unu ilave edin hamur toparlanana kadar normal un ilave ederek yumuşak kıvamda hamur elde edinceye kadar ilave edin.
  • Daha sonra toparlanan hamuru 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından 3 bezeye bölüyoruz bir bezemizi hamur matının veya hafif unlanmış tezgahın üzerinde merdane ile açıyoruz.
  • Daha rahat açmak isterseniz üzerine buzdolabı poşeti veya yağlı kağıt koyarak açabilirsiniz.
  • Açtığımız bezemizin kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesin kare şekil elde ediyoruz, elmalı harcın bir kısmını yaptığımız kare hamurun enli kısmına iç harçtan kaşıkla koyun ve rolo şeklinde sarın.
  • Sonra elimizle hamurun üzerine hafifçe basarak biraz düzleştirin ve bıçakla üçgenler keserek dilimliyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer bezemize de aynı işlemi uyguluyoruz afiyet olsun sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder