Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yaprak milföy
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1,5 tatlı kaşığı kakao
- 50 gram sütlü çikolata
Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföyü dondurucudan çıkartıp yumuşaması için yaklaşık 10 dakika dışarıda bekletelim.
- Bu sırada ceviz veya fındığı robottan yumuşayan milföylerimizi açmaya başlayalım.
- İlk olarak 3 adet milföy yaprağını görselde görüldüğü gibi uç kısımları hafif üst üste gelecek şekilde sıraya dizelim.
- Üzerine nişasta serpelim merdane ile kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açalım tepsinin altını yağladıktan sonra milföyümüzü tepsiye dizelim. Ara katına hafif yağ damlattıktan sonra cevizimizi serpelim.
- Üst katmanı içinde 3 adet milföy yaprağını aynı şekilde açalım tepsiye serelim kare şeklinde keselim kaşıklama yöntemini yapalım son olarak üzerine kalan yağdan sürelim.
- 180 derecelik fırında 50 dakika tamamen pişirelim.
- Tatlımız pişerken diğer yanda tencereye sütü şekeri alalım şeker eriyene kadar ocakta ısıtalım ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyelim.
- Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra ılımaya yakın olan şerbetimizi dökelim.
- Bir saat sonra üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp eleyelim son olarak rendelenmiş sütlü çikolata serpelim.
- Yaklaşık 4 saat şerbeti çekmesi için dinlendirelim. Bu sırada kesinlikle dolaba atmayalım şerbetini çeken muhteşem soğuk baklavamız servise hazır yapacak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder