18 Haziran 2023 Pazar

Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi

 

Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak milföy
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı kakao
  • 50 gram sütlü çikolata

    Milföyden Şahane Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyü dondurucudan çıkartıp yumuşaması için yaklaşık 10 dakika dışarıda bekletelim.
  • Bu sırada ceviz veya fındığı robottan yumuşayan milföylerimizi açmaya başlayalım.
  • İlk olarak 3 adet milföy yaprağını görselde görüldüğü gibi uç kısımları hafif üst üste gelecek şekilde sıraya dizelim.
  • Üzerine nişasta serpelim merdane ile kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açalım tepsinin altını yağladıktan sonra milföyümüzü tepsiye dizelim. Ara katına hafif yağ damlattıktan sonra cevizimizi serpelim.
  • Üst katmanı içinde 3 adet milföy yaprağını aynı şekilde açalım tepsiye serelim kare şeklinde keselim kaşıklama yöntemini yapalım son olarak üzerine kalan yağdan sürelim.
  • 180 derecelik fırında 50 dakika tamamen pişirelim.
  • Tatlımız pişerken diğer yanda tencereye sütü şekeri alalım şeker eriyene kadar ocakta ısıtalım ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekleyelim.
  • Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra ılımaya yakın olan şerbetimizi dökelim.
  • Bir saat sonra üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp eleyelim son olarak rendelenmiş sütlü çikolata serpelim.
  • Yaklaşık 4 saat şerbeti çekmesi için dinlendirelim. Bu sırada kesinlikle dolaba atmayalım şerbetini çeken muhteşem soğuk baklavamız servise hazır yapacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder