Ev Usulü Kekstra Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı kadar un
Kreması için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 1 paket kırmızı jöle
Ev Usulü Kekstra Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun kaba yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Sonra eleyerek kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip tekrar çırpın.
- Kalıbınızın her yerini tereyağıyla iyice yağlayın ve harçtan her gözüne dökün.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
- Pişen kek biraz ılıyınca kalıplardan çıkarın.
- Üst kısmı kabardığı için ben oralarını biraz düz dursun diye kestim.
- Kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvama gelince vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırın.
- Krema ılıyınca kekin çukur kısımlarına yeterince koyalım.
- Tepeleme koymamaya dikkat edin ki jöleyi dökerken dışa taşmasın.
- Jöleyi de paketinde yazan tarifine göre hazırlayıp biraz ılıtıp kekin üstüne tek tek dökelim.
- Jöle tamamen soğuyup katılaşınca afiyetle tüketelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder