22 Haziran 2023 Perşembe

Ev Usulü Kekstra Tarifi

 

Ev Usulü Kekstra Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı kadar un

Kreması için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 paket kırmızı jöle

    Ev Usulü Kekstra Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun kaba yumurta ve şekeri alıp beyazlaşıncaya kadar çırpın.
  • Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Sonra eleyerek kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip tekrar çırpın.
  • Kalıbınızın her yerini tereyağıyla iyice yağlayın ve harçtan her gözüne dökün.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
  • Pişen kek biraz ılıyınca kalıplardan çıkarın.
  • Üst kısmı kabardığı için ben oralarını biraz düz dursun diye kestim.
  • Kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvama gelince vanilyayı da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Krema ılıyınca kekin çukur kısımlarına yeterince koyalım.
  • Tepeleme koymamaya dikkat edin ki jöleyi dökerken dışa taşmasın.
  • Jöleyi de paketinde yazan tarifine göre hazırlayıp biraz ılıtıp kekin üstüne tek tek dökelim.
  • Jöle tamamen soğuyup katılaşınca afiyetle tüketelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder