Fındıklı Kete Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Olmasa da olur )
- Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak hamur)
- Tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
İç harcı için;
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Arttırılabilir isteğe göre)
- 1 su bardağı çekilmiş fındık /ceviz
Arasına sürmek için;
- 150 gr tereyağı
Fındıklı Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için ılık süt ve suyu yoğurma kabına alıyoruz.
- Üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yağlarımızı ekliyoruz daha sonra unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz tuzumuzda ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Unlu iç harç. Tereyağını ve sıvı yağ eritiyoruz üzerine unumuzu döküp rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz ardından fındık içini ve şekeri ilave edip bir tık daha çevirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamurları eşit bezelere ayırıyoruz.
- Bezeleri ince açıp arasana eritmiş olduğunuz tereyağı sürüyoruz her tarafına un karışımını serpiştirelim sonra rulo halinde saralım ardından şekil verdiğimiz hamurumuz merdane yardımı ile inceltelim tepsiye aldığımız hamurlarımızın üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder