Kıymalı Krep Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 4,5 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için;
- tereyağı veya sıvı yağ
İç harcı için;
- Kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Kimyon
- 1 çay kaşığı Kekik
- 100 gram Kaşar
Dışı için;
- Hazır beşamel sosu
Kıymalı Krep Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.
- Krep bir kenarda soğukken soğanımızı doğrayıp tavaya koyalım ve pembeleşene kadar bırakalım bir yandan kıymamızı ayrı bir tavaya alıp suyunu çekmesini ve iyice pişmesin bekleyelim soğanımız pembeleştiğinde kıymanın içine atalım baharatlarınıda ekleyelim.
- Ben hazır beşamel sosu kullandım (Dilerseniz sizde daha pratik bi şekilde yapabilirsiniz) krebimizin içine kıymamızı koyup üstüne kaşar rendeleyelim hepsi bittikten sonra kürdanla tutturalım ve beşamel sosumuzu dökelim isterseniz üzerinede kaşar rendeleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder