Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz (5gram)
- 5 çay bardağı süt (600 ml)
- 1 şişe soda (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
Büyük tepsi için;
- 6 adet yufka
- 200 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
Küçük tepsi için;
- 4 adet yufka
- 150 gram peynir
- Yarım demetten az maydanoz
Üstü için;
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağ
Altı için;
- 25 gram tereyağ
Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzun tüm malzemelerini bir kaba döküp karıştıralım.
- Başka bir kapta peynir ve maydanozu karıştıralım.
- Su böreğini yapacağımız tepsiyi tereyağı ile yağlayalım.
- İlk yufkayı tepsinin dışına çıkacak şekilde koyalım soslayalım.
- İkinci yufkayı eğer tepsiniz küçükse ilk yufkadan sonraki yufkaları yarıya bölelim büyükse bütün koyalım ve soslayalım.
- 3. Yufkayıda koyup soslayalım .
- 4. Yufkayıda koyup sosluyalım ve peynir ve maydanoz karışımını ekliyelim.
- 5. Yufkayıda soslayalım 6 yufkayıda koyup soslayalım ve kenarlarını kapatalım.
- Eğer tepsiniz küçükse 1 yarım yufkanız fazla olacak onuda üstüne ekleyin ve soslayın.
- Her yufkaya 1-2 kepçe sostan ekleyin üst kısmına artan sosun içerisine 1 yumurta ekleyin ve bütün sosu böreğinizin üstüne ekleyin tereyağını küçük parçalara kesip üstüne ekleyin.
- Eğer isterseniz o saatte pişirebilirsiniz eğer isterseniz buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.
- Beklettiğiniz taktirde su böreğiniz çok daha fazla kabaracaktır buzdolabında bekletecekseniz streç film ile kapatıp bekletin.
- Pişirmek için;180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder