20 Haziran 2023 Salı

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

 

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (5gram)
  • 5 çay bardağı süt (600 ml)
  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)

Büyük tepsi için;

  • 6 adet yufka
  • 200 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz

Küçük tepsi için;

  • 4 adet yufka
  • 150 gram peynir
  • Yarım demetten az maydanoz

Üstü için;

  • 1 adet yumurta
  • 50 gram tereyağ

Altı için;

  • 25 gram tereyağ

    Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sosumuzun tüm malzemelerini bir kaba döküp karıştıralım.
  • Başka bir kapta peynir ve maydanozu karıştıralım.
  • Su böreğini yapacağımız tepsiyi tereyağı ile yağlayalım.
  • İlk yufkayı tepsinin dışına çıkacak şekilde koyalım soslayalım.
  • İkinci yufkayı eğer tepsiniz küçükse ilk yufkadan sonraki yufkaları yarıya bölelim büyükse bütün koyalım ve soslayalım.
  • 3. Yufkayıda koyup soslayalım .
  • 4. Yufkayıda koyup sosluyalım ve peynir ve maydanoz karışımını ekliyelim.
  • 5. Yufkayıda soslayalım 6 yufkayıda koyup soslayalım ve kenarlarını kapatalım.
  • Eğer tepsiniz küçükse 1 yarım yufkanız fazla olacak onuda üstüne ekleyin ve soslayın.
  • Her yufkaya 1-2 kepçe sostan ekleyin üst kısmına artan sosun içerisine 1 yumurta ekleyin ve bütün sosu böreğinizin üstüne ekleyin tereyağını küçük parçalara kesip üstüne ekleyin.
  • Eğer isterseniz o saatte pişirebilirsiniz eğer isterseniz buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.
  • Beklettiğiniz taktirde su böreğiniz çok daha fazla kabaracaktır buzdolabında bekletecekseniz streç film ile kapatıp bekletin.
  • Pişirmek için;180 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder