Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi (16 adet)
Islatmak için;
- 1,5 su bardağından az ılık su
- 1-1,5 yemek kaşığı granül kahve
- 1-1,5 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası (tepelemeden biraz az)
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram labne peyniri
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle labne hariç tüm krema malzemelerini bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. (10 saniye bile karıştırmayı bırakınca hemen topaklanıyor ona göre dikkatli olunuz).
- Krema piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp ara sıra karıştırarak ılıtıyoruz.
- Ilındıktan sonra peyniri ekleyip mikserle 10-15 dakika çırpıyoruz.
- Kremamız olduktan sonra bir kasede su-şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.
- Bisküvileri bu karışımla ıslatıp kare bir borcama 2 sıra yan yana gelecek şekilde diziyoruz.
- Kremanın yarısını ilk katın üstüne sürüp ikinci kat içinde bisküvilere aynı işlemi yapıyoruz.
- Kalan kremayı en üste döküp yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- 1 gece dolapta dinlendirdikten sonra üzerine kakao eliyor ve dilimleyerek servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder