Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 250 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 fiske kakao
Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su şeker yumurta ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın, ardından tereyağını kısık ateşte kızdırmadan eritin ve tamamen soğutun. Daha sonra yoğurma kabına döküp çırpmaya devam edin.
- Daha sonra elenmiş unu azar azar karışıma ekleyin bu aşamada tuzuda ekleyin güzelce ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun zaten yağlı olduğu için ele çok fazla yapışmıyor ama en az 7-8 dakika yoğurun.
- Ardından üzerine streç filmle kapatıp 45-60 dakika arası mayalandırın. Yağlı bir hamur olduğu için çok fazla kabarmayacaktır.
- Yeteri kadar mayalandırdıktan sonra 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 6 bezeye ayırın toplamda 12 adet beze çıkıyor.
- Güzelce avuç içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, elinizle üzerlerine bastırın ve yumurta sarısına yağ, kakao ekleyip karıştırın poğaçaların üzerine sürün.
- Varsa tırtıklı hamur kartı ile yoksa çatalla şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder