24 Haziran 2023 Cumartesi

Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
  • 250 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 fiske kakao

    Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su şeker yumurta ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın, ardından tereyağını kısık ateşte kızdırmadan eritin ve tamamen soğutun. Daha sonra yoğurma kabına döküp çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra elenmiş unu azar azar karışıma ekleyin bu aşamada tuzuda ekleyin güzelce ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun zaten yağlı olduğu için ele çok fazla yapışmıyor ama en az 7-8 dakika yoğurun.
  • Ardından üzerine streç filmle kapatıp 45-60 dakika arası mayalandırın. Yağlı bir hamur olduğu için çok fazla kabarmayacaktır.
  • Yeteri kadar mayalandırdıktan sonra 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 6 bezeye ayırın toplamda 12 adet beze çıkıyor.
  • Güzelce avuç içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, elinizle üzerlerine bastırın ve yumurta sarısına yağ, kakao ekleyip karıştırın poğaçaların üzerine sürün.
  • Varsa tırtıklı hamur kartı ile yoksa çatalla şeklini verin.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder