Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 5,5 su bardağı un
Arası İçin;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Mavi haşhaş
Mayalı Dereotlu Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dereotlu mayalı poğaça için öncelikle yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, instant maya, kaşığı toz şeker ve tuzu alalım. Tüm malzemeyi tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- İnce ince kıydığımız dereotunu da karışıma ilave edelim.
- Ardından yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurunun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtüyle saralım ve 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda güzelce kabaran hamurun üzerine açalım. Elimizle tekrar yoğurarak havasını çıkaralım.
- Toparladığımız hamuru tezgaha alalım bir bıçak veya kesme aparatı yardımıyla mandalina büyüklüğünde parçalar keserek beze haline getirelim.
- Hazırladığımız bezenin üzerine bastırarak daire şeklinde açalım ve ortasına beyaz peynir yerleştirelim.
- Hamurun kenarlarını ortada birleştirip tekrar beze haline getirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralık olacak şekilde yerleştirelim.
- Hazırladığımız poğaçaların hepsini fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim.
- İsteğe bağlı olarak çörek otu ve mavi haşhaş serpiştirdiğimiz poğaçalarımızı 190 derece fırında 20-25 dakika arasında pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen dereotlu mayalı poğaçalarımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder