16 Haziran 2023 Cuma

Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi

 

Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük boy domates
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz

    Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ortadan ikiye kestiğimiz bostan patlıcanlarının içine gelişi güzel çizikler atıp az zeytinyağı ve tuz serpiştirerek fırına veriyoruz.
  • O sırada zeytinyağıyla küp küp kestiğimiz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kıymamızı 2 diş sarımsağı biberleri domatesi ve 1 yemek kaşığı salçayı kavurup kimyon, karabiber, kekik, pul biber ve tuzu ekliyoruz.
  • Fırından çıkarttığımız patlıcanları çatal yardımıyla ezip püre haline getiriyoruz.
  • Kavurduğumuz kıyma içini 6 patlıcana eşit şekilde pay ediyoruz. Domatesi ay şeklinde kesip patlıcanların üstüne koyuyoruz. Kalan sarımsakları kabın içine güzelçe serpiştiriyoruz.
  • Kıymayı kavurduğumuz kabın içinde 2 yemek kaşığı salçayı kavurup, tuz ekleyip içine 1,5 su bardağı suyu ekliyoruz kaynamaya başlayınca patlıcanların üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder