Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcanı
- 2 orta boy soğan
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 büyük boy domates
- 7-8 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Kızartmadan Yapılan Lezzetli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ortadan ikiye kestiğimiz bostan patlıcanlarının içine gelişi güzel çizikler atıp az zeytinyağı ve tuz serpiştirerek fırına veriyoruz.
- O sırada zeytinyağıyla küp küp kestiğimiz soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kıymamızı 2 diş sarımsağı biberleri domatesi ve 1 yemek kaşığı salçayı kavurup kimyon, karabiber, kekik, pul biber ve tuzu ekliyoruz.
- Fırından çıkarttığımız patlıcanları çatal yardımıyla ezip püre haline getiriyoruz.
- Kavurduğumuz kıyma içini 6 patlıcana eşit şekilde pay ediyoruz. Domatesi ay şeklinde kesip patlıcanların üstüne koyuyoruz. Kalan sarımsakları kabın içine güzelçe serpiştiriyoruz.
- Kıymayı kavurduğumuz kabın içinde 2 yemek kaşığı salçayı kavurup, tuz ekleyip içine 1,5 su bardağı suyu ekliyoruz kaynamaya başlayınca patlıcanların üzerine döküyoruz ve fırına veriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder