22 Haziran 2023 Perşembe

Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi

 

Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı süt (50 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Arası için:

  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 100 ml

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml 

Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için yoğurma kabına süt, maya, toz şekeri alıp karıştıralım.
  2. Sonrasında yumurta, tuz, vanilya ve eritilmiş tereyağını alıp karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  5. Sonrasında un serptiğimiz tezgaha alıp merdaneyle büyütelim. Çok ince olmamalı çok da kalın olmamalı.
  6. Açtığımız hamurun yüzeyinin yarısına toz şeker serpelim diğer yarısını üzerine katlayıp kapatalım.
  7. Bu şekilde biraz daha merdaneyle açıp büyütelim.
  8. Yine aynı şekilde hamurun yarısına toz şeker ekleyip kapatalım. Bu şekilde 4-5 kez katlayarak aralarına toz şeker serpelim.
  9. Katlayarak kare formu verelim.
  10. Araları toz şekerli hamuru tekrar merdaneyle açarak büyük bir kare haline getirelim.
  11. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir kaba alıp karıştıralım.
  12. Açtığımız hamurun yüzeyine serpip her yerine gelecek şekilde yayalım.
  13. Tırtıklı kesme aparatıyla küçük kareler halinde dilimleyelim.
  14. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiye hamurlarını dizelim.
  15. Önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.

Kat kat görümümlü, çok lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder