Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı süt (50 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Arası için:
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 100 ml
Kullandığım su bardağı ölçüsü: 200 ml
Kat Kat Görünümlü Tatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına süt, maya, toz şekeri alıp karıştıralım.
- Sonrasında yumurta, tuz, vanilya ve eritilmiş tereyağını alıp karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- Sonrasında un serptiğimiz tezgaha alıp merdaneyle büyütelim. Çok ince olmamalı çok da kalın olmamalı.
- Açtığımız hamurun yüzeyinin yarısına toz şeker serpelim diğer yarısını üzerine katlayıp kapatalım.
- Bu şekilde biraz daha merdaneyle açıp büyütelim.
- Yine aynı şekilde hamurun yarısına toz şeker ekleyip kapatalım. Bu şekilde 4-5 kez katlayarak aralarına toz şeker serpelim.
- Katlayarak kare formu verelim.
- Araları toz şekerli hamuru tekrar merdaneyle açarak büyük bir kare haline getirelim.
- Üzeri için toz şeker ve tarçını bir kaba alıp karıştıralım.
- Açtığımız hamurun yüzeyine serpip her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Tırtıklı kesme aparatıyla küçük kareler halinde dilimleyelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiye hamurlarını dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dakika pişirelim.
Kat kat görümümlü, çok lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder