22 Haziran 2023 Perşembe

Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi

 

Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram yakın yoğunlaştırılmış süt reçeli
  • 600 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilin özü veya 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 tane limon
  • 1 buçuk çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tane vanilya

Yoğunlaştırılmış süt reçeli;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

    Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dondurmanın yapımına geçmeden önce süt reçelinin ben kendim yaptım sizde ister kendiniz yapın,isterseniz hazır kullanın.
  • 1 litre süte 1 su bardağı şekerle rengi değişene kadar kaynatınız.
  • Sonra yarım silme çay kaşığı kabartma tozunu dikkatli bir şekilde koyunuz yoksa sütünüz kabarır ve taşar.
  • Koyulaşıncaya kadar orta ateşte kontrollü bir şekilde kaynatıp kıvam alınca soğumaya bırakınız.
  • Daha sonra soğuyan süt reçelinizin içine kremaları boşaltılır ve mikserle koyulaşıncaya kadar çırpınız.
  • Diğer yandan 3 tane limonun kabuğunu rendenin ince kısmında rendeleyiniz .
  • 1 buçuk çay kaşığı zerdeçalı veya gıda boyası da olur ekleyiniz.
  • Rendelediğiniz limonları da içine sıkıp karıştırınız ve uygun bir kaba koyup dondurucu da karıştırmadan dondurunuz.
  • Dondurma kıvamına gelince tüketebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

    Not :400 ml sıvı krema 1 paket krem şanti olarak ta yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder