Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram yakın yoğunlaştırılmış süt reçeli
- 600 ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı vanilin özü veya 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 tane limon
- 1 buçuk çay kaşığı zerdeçal
- 1 tane vanilya
Yoğunlaştırılmış süt reçeli;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Limonlu Dondurma ( Hiç Karıştırmadan ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurmanın yapımına geçmeden önce süt reçelinin ben kendim yaptım sizde ister kendiniz yapın,isterseniz hazır kullanın.
- 1 litre süte 1 su bardağı şekerle rengi değişene kadar kaynatınız.
- Sonra yarım silme çay kaşığı kabartma tozunu dikkatli bir şekilde koyunuz yoksa sütünüz kabarır ve taşar.
- Koyulaşıncaya kadar orta ateşte kontrollü bir şekilde kaynatıp kıvam alınca soğumaya bırakınız.
- Daha sonra soğuyan süt reçelinizin içine kremaları boşaltılır ve mikserle koyulaşıncaya kadar çırpınız.
- Diğer yandan 3 tane limonun kabuğunu rendenin ince kısmında rendeleyiniz .
- 1 buçuk çay kaşığı zerdeçalı veya gıda boyası da olur ekleyiniz.
- Rendelediğiniz limonları da içine sıkıp karıştırınız ve uygun bir kaba koyup dondurucu da karıştırmadan dondurunuz.
- Dondurma kıvamına gelince tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not :400 ml sıvı krema 1 paket krem şanti olarak ta yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder