12 Haziran 2023 Pazartesi

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağından az un
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığından az tuz

Kıymalı harç için;

  • 300-400 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates (rendelenmiş)
  • 4,5 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tozbiber
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ben hamurun hepsini pişirdim kalanını dondurucuya attım sizde öyle yapabilirsiniz.
  • İlk olarak hamuru yapalım. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp unu kontrollü ekleyip ele yapışmayan bir hamur oluşturuyoruz. Un az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
  • Hamur yarım saat dinlenirken iç harcını yapalım.
  • Soğanı biberi doğruyoruz küçük küçük olacak şekilde tavaya zeytinyağını alıp kavuruyoruz.
  • Üzerine kıymayı ekleyerek pişiriyoruz.
  • Ardından baharatlar, salça ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz.
  • En son içine tereyağ ve sıcak su ekleyip, biraz daha pişiriyoruz ocaktan alıyoruz. Harcımız soğurken lavaşları pişiriyoruz.
  • Hamuru bezelere ayırıp, yuvarlıyoruz.
  • Oklava ile tabak büyüklüğünde açıp, yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Pişen lavaşları temiz bir örtünün arasına alırsanız kurumazlar.
  • Lavaşlarda hazır olunca lavaşı 3-4 e katlayıp geniş olan ucunu kıymanın sosuna batırıp tabağa koyuyoruz (lavaşların kenarları soslanmış olacak)
  • Üzerine kıymalı karışımı koyup, lavaşlar bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
  • En son üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder