Köpoğlu Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 kaşık konserve domates
- 2 adet yeşil biber
- 4 kaşık süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Köpoğlu Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve patlıcanları küp küp doğruyoruz.
- Önce patatesleri sonra patlıcanları kızartıyoruz.
- Biberlerin tohumlarını ayıtlayıp küp şekilde doğruyoruz kızartıyoruz.
- En son yağı çok az bırakıp domates konservesinden ekleyip 1 dk çeviriyoruz.
- Sarımsakları tuz ile ezip süzme yoğurt ile karıştırıyoruz.
- Bütün malzemeleri süzme yoğurt ile iyice karıştırıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder