11 Haziran 2023 Pazar

Limonlu Muhallebi Tarifi

 

Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (daha kıvamlı isterseniz 3 yemek kaşığı)
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Fıstık içi veya fındık

    Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, un, nişasta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı koyup çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağın altını açın.
  • Kaynayıp göz göz olduktan sonra içine tereyağ, limon suyu ve vanilyayı ekleyin biraz daha çırpıp hepsi karışınca altını kapatın ve servis edeceğiniz kaplara eşit olarak bölün.
  • Soğuyunca üzerine hindistan cevizi, fındık & fıstık dilediğiniz gibi süsleyin.
  • En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder