Limonlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (daha kıvamlı isterseniz 3 yemek kaşığı)
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
- Fıstık içi veya fındık
Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, un, nişasta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı koyup çırpıcı ile iyice çırpın ve ocağın altını açın.
- Kaynayıp göz göz olduktan sonra içine tereyağ, limon suyu ve vanilyayı ekleyin biraz daha çırpıp hepsi karışınca altını kapatın ve servis edeceğiniz kaplara eşit olarak bölün.
- Soğuyunca üzerine hindistan cevizi, fındık & fıstık dilediğiniz gibi süsleyin.
- En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder