3 Haziran 2023 Cumartesi

Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi

 

Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütümüzü ve suyumuzu bir ısıtma kabına alıyoruz, ılıyana kadar bekliyoruz.
  • Ilıklaşan sıvımızı ocaktan aldıktan sonra mayamızı ve şekerimizi ekliyoruz, daha sonra bir yoğurma kabının içerisine yumurta ve sıvı yağı koyuyoruz.
  • Hazırladığımız mayalı karışımı kabımızın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz, daha sonra unumuzu eleyerek eklemeye başlıyoruz.
  • Biraz undan sonra tuzumuzu da koyuyor ve yoğurmaya devam ediyoruz kıvamı hafif ele yapışacak şekilde.
  • İyice yoğurduğumuz hamurumuzu sıcak bir ortamda 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu yağlı kağıt serili tepsimize 23 eşit parçaya böldükten sonra yuvarlayıp içerisine 1 parça kaşar peyniri koyarak top şeklinde yuvarlayıp, tepsimize diziyoruz.
  • Sonrasında 50°ye ayarladığımız fırında 30 dk tepsi mayası yapıyoruz.
  • Mayalanan hamurlarımızın üstüne yumurta sarılarını da sürüp haşhaş ve susam atıyoruz.
  • 180°lik fırında 40-45 dk kızarıncaya dek kontrollü şekilde pişiriyoruz. Fırında çıkan pamuk gibi yumuşacık poğaçalarımız soğuduktan sonra yemeye hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder