Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5,5-6 su bardağı un
İçi için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Pamuk Poğaça (Kabarmaya Doymayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütümüzü ve suyumuzu bir ısıtma kabına alıyoruz, ılıyana kadar bekliyoruz.
- Ilıklaşan sıvımızı ocaktan aldıktan sonra mayamızı ve şekerimizi ekliyoruz, daha sonra bir yoğurma kabının içerisine yumurta ve sıvı yağı koyuyoruz.
- Hazırladığımız mayalı karışımı kabımızın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz, daha sonra unumuzu eleyerek eklemeye başlıyoruz.
- Biraz undan sonra tuzumuzu da koyuyor ve yoğurmaya devam ediyoruz kıvamı hafif ele yapışacak şekilde.
- İyice yoğurduğumuz hamurumuzu sıcak bir ortamda 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu yağlı kağıt serili tepsimize 23 eşit parçaya böldükten sonra yuvarlayıp içerisine 1 parça kaşar peyniri koyarak top şeklinde yuvarlayıp, tepsimize diziyoruz.
- Sonrasında 50°ye ayarladığımız fırında 30 dk tepsi mayası yapıyoruz.
- Mayalanan hamurlarımızın üstüne yumurta sarılarını da sürüp haşhaş ve susam atıyoruz.
- 180°lik fırında 40-45 dk kızarıncaya dek kontrollü şekilde pişiriyoruz. Fırında çıkan pamuk gibi yumuşacık poğaçalarımız soğuduktan sonra yemeye hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder