Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için;
- Sıvı yağ
Servis önerisi;
- Kivi
- Muz
- Çilek
- Reçel
- Bal
- Çikolata
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu be vanilyayı ilave edip güzelce çırpalım.
- Kıvamı kekten biraz koyu olacak. Yapışmaz bir tavayı hafif yağlayalım. 1 büyük kaşık ile hamuru döküp hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olunca pankeki spatula ile ters çevirelim.
- Diğer tarafıda piştikten sonra ocaktan alalım. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder