Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı tahin
- Yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağ
- Tozbiber
- 6 dilim pastırma
- Biraz kaşar rendesi
Pastırmalı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri robota atıp pürüzsüz kıvam olana kadar robotta çekiyoruz.
- Tahin miktarına tadıp bakabilirsiniz damak zevkinize göre çünkü bende göz kararı katıyorum tahinini.
- En son pürüzsüz bir kıvama gelince humusumuzu güvece yayıyoruz.
- Kaşar rendeleriyle karıştırarak güvece humusu yayalım en üste konduğu zaman kuruyor kaşarlar.
- Üzerine tereyağı tozbiber biraz gezdirelim.
- Pastırmaları parça parça yapıp üzerine koyup 200 derece ısınmış fırına veriyoruz pastırmaları pişip kaşarları eriyince humusumuz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder