14 Haziran 2023 Çarşamba

Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi

 

Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 kase rendelenmiş mor lahana
  • Yarım bağ maydanoz
  • 4/5 sap yeşil soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 limonun suyu
  • Tuz
  • Sumak
  • Pul biber

Servis ederken süslemek için;

  • Mısır
  • Reyhan yaprakları
  • Çeri domates

    Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesi iyice haşlayın.
  • Havuçları rendeleyip çok az yağda ve tuz ile soteleyin.
  • Mor lahanayı robottan veya rendeden geçirin ve az yağda bi kaç dakika yumuşayana kadar tavada soteleyin.
  • Yeşillikleri minik doğrayın.
  • Patatesi üç ayrı parçaya bölüp, her birine hazırlanan havuç, lahana ve yeşilliği limon suyunu tuzunu karıştırın. (Üç ayrı renkte katman olacak yani ✨.)
  • Yeşil katmana sumak pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Hazırlanan katmanları sırayla streç film geçirdiğiniz kalıba yerleştirin.
  • Servis ederken ters çevirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder