Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy patates
- 3 adet havuç
- 1 kase rendelenmiş mor lahana
- Yarım bağ maydanoz
- 4/5 sap yeşil soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 limonun suyu
- Tuz
- Sumak
- Pul biber
Servis ederken süslemek için;
- Mısır
- Reyhan yaprakları
- Çeri domates
Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesi iyice haşlayın.
- Havuçları rendeleyip çok az yağda ve tuz ile soteleyin.
- Mor lahanayı robottan veya rendeden geçirin ve az yağda bi kaç dakika yumuşayana kadar tavada soteleyin.
- Yeşillikleri minik doğrayın.
- Patatesi üç ayrı parçaya bölüp, her birine hazırlanan havuç, lahana ve yeşilliği limon suyunu tuzunu karıştırın. (Üç ayrı renkte katman olacak yani ✨.)
- Yeşil katmana sumak pul biber ekleyebilirsiniz.
- Hazırlanan katmanları sırayla streç film geçirdiğiniz kalıba yerleştirin.
- Servis ederken ters çevirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder