11 Haziran 2023 Pazar

Patatesli Milföy Mantı Tarifi

 

Patatesli Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak milföy
  • 3 büyük patates küçük ise 4 tane
  • 2 tane soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça (biber salçası kullandım)

Yeteri kadar sıvı yağ üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Sıvıyağ

Üzerinin sosu için;

  • Kırmızı pul biber

    Patatesli Milföy Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Soğanı minik minik doğrayıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip kısık ateşte kavurun. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak haşlanan patateslerin suyunuda süzüp ilave edin ve karıştırın.
  • Patates ezme aparatı ile veya çatal ile güzelce ezip.
  • Patatesleri püre haline getirin. İlk olarak tezgaha uzunlamasına milföyü koyun, üç eşit parçaya kesin, daha sonra orta kısmından kesip bir hamurdan 6 parça elde edin.
  • Üzerine püreyi her yerine gelecek şekilde yaydırın. Rulo şeklinde sarıp, tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış yağlı biberi dökün. Dilerseniz maydanozda serpip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder