Patatesli Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 yaprak milföy
- 3 büyük patates küçük ise 4 tane
- 2 tane soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı salça (biber salçası kullandım)
Yeteri kadar sıvı yağ üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Sıvıyağ
Üzerinin sosu için;
- Kırmızı pul biber
Patatesli Milföy Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve yumuşayana kadar pişirin.
- Soğanı minik minik doğrayıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip kısık ateşte kavurun. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak haşlanan patateslerin suyunuda süzüp ilave edin ve karıştırın.
- Patates ezme aparatı ile veya çatal ile güzelce ezip.
- Patatesleri püre haline getirin. İlk olarak tezgaha uzunlamasına milföyü koyun, üç eşit parçaya kesin, daha sonra orta kısmından kesip bir hamurdan 6 parça elde edin.
- Üzerine püreyi her yerine gelecek şekilde yaydırın. Rulo şeklinde sarıp, tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış yağlı biberi dökün. Dilerseniz maydanozda serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder