Pratik Ve Lezzetli Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 700 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon (baharatlar isteğe bağlı)
Yufkaya sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber nane toz kırmızı biber 1 diş sarımsak
Pratik Ve Lezzetli Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce köfteyi yoğurarak başlayalım kıyma soğan sarımsak ve baharatları tuzu koyup köfteyi yoğuralım yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu karıştıralım.
- Yufkanın üzerine sosu sürüp yufkanın kenarlarını yukarıda resimlerde gördüğünüz gibi kıvıralım. Köfteyi yerleştirip saralım. 2 parmak aralıklarla kesip fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizelim.
- Diğer yufkalar için de aynı şeyi uygulayıp kalan yağ karışımını üzerine sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
- Sos için; sıvı yağı ve tereyağı sos tenceresine koyalım yağ eriyince domates salçasını koyup bir iki dakika karıştıralım. Suyu koyup salçayı açalım ,tuzu ve baharatları ilave edelim arzunuza göre 3-4 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Pişen beytileri tabağa dizelim üzerine salçalı sostan dökelim yanına yoğurt koyalım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz sıcak olarak servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder