15 Haziran 2023 Perşembe

Pratik Ve Lezzetli Beyti Kebap Tarifi

 

Pratik Ve Lezzetli Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 700 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon (baharatlar isteğe bağlı)

Yufkaya sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber nane toz kırmızı biber 1 diş sarımsak

    Pratik Ve Lezzetli Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce köfteyi yoğurarak başlayalım kıyma soğan sarımsak ve baharatları tuzu koyup köfteyi yoğuralım yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu karıştıralım.
  • Yufkanın üzerine sosu sürüp yufkanın kenarlarını yukarıda resimlerde gördüğünüz gibi kıvıralım. Köfteyi yerleştirip saralım. 2 parmak aralıklarla kesip fırın tepsisine yağlı kağıt üzerine dizelim.
  • Diğer yufkalar için de aynı şeyi uygulayıp kalan yağ karışımını üzerine sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
  • Sos için; sıvı yağı ve tereyağı sos tenceresine koyalım yağ eriyince domates salçasını koyup bir iki dakika karıştıralım. Suyu koyup salçayı açalım ,tuzu ve baharatları ilave edelim arzunuza göre 3-4 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  • Pişen beytileri tabağa dizelim üzerine salçalı sostan dökelim yanına yoğurt koyalım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz sıcak olarak servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder