30 Haziran 2023 Cuma

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 tane yumurta
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su ve şekeri ocağa alalım, kaynayınca limonu sıkalım.
  • Şerbeti 15 dk daha kaynatalım. Rengi sarı olmalı. Kaşıkla dökerek kontrol edelim. Kıvamı biraz yoğunlaşmış olacak. Sonra altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Margarin oda sıcaklığında olacak.
  • Daha sonra üstüne yumurtayı kıralım.
  • İrmiği ekleyelim. Kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyelim.
  • Hepsini karıştırıp, yoğuralım.
  • Yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  • Fındıkları ikiye ayırıp, üstlerine biraz bastırarak koyalım.
  • 180 derecede 30 dk pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan 2 dk sonra soğuk şerbetini üstüne dökelim.
  • Tek tek üstüne gelmesine özen gösterelim. Kuru yeri kalmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder