Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 tane yumurta
- 4 çorba kaşığı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su ve şekeri ocağa alalım, kaynayınca limonu sıkalım.
- Şerbeti 15 dk daha kaynatalım. Rengi sarı olmalı. Kaşıkla dökerek kontrol edelim. Kıvamı biraz yoğunlaşmış olacak. Sonra altını kapatalım. Soğumaya bırakalım.
- Margarin oda sıcaklığında olacak.
- Daha sonra üstüne yumurtayı kıralım.
- İrmiği ekleyelim. Kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyelim.
- Hepsini karıştırıp, yoğuralım.
- Yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Fındıkları ikiye ayırıp, üstlerine biraz bastırarak koyalım.
- 180 derecede 30 dk pişirelim.
- Fırından çıkardıktan 2 dk sonra soğuk şerbetini üstüne dökelim.
- Tek tek üstüne gelmesine özen gösterelim. Kuru yeri kalmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder