Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşkonmaz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt ( 100 ml)
- 1 çay bardağı soğuk su ( 100 ml)
- 1 tatlı kaşığı sebze tozu
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ( Dikkatli ekleyin sebze tozu da tuzlu)
- Karabiber
- Çay kaşığın ucuyla zerdeçal
Soslu Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazı yıkayıp alt uç (sert ) kısmını koparın.
- Yağlı kağıtlı fırına veya airfryer koyun.
- Üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.
- Biraz tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-13 dakika pişirin.
- Sosu; tereyağını eritin. Kısık ateşte unu ekleyip çok hafif kavurun ( Un kahverengi olmayacak). Sütü, suyu, hardalı ve baharatları ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte hafif koyu kıvam alana kadar pişirin. Hemen servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder