11 Haziran 2023 Pazar

Soslu Kuşkonmaz Tarifi

 

Soslu Kuşkonmaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşkonmaz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt ( 100 ml)
  • 1 çay bardağı soğuk su ( 100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz ( Dikkatli ekleyin sebze tozu da tuzlu)
  • Karabiber
  • Çay kaşığın ucuyla zerdeçal

    Soslu Kuşkonmaz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşkonmazı yıkayıp alt uç (sert ) kısmını koparın.
  • Yağlı kağıtlı fırına veya airfryer koyun.
  • Üzerine biraz zeytinyağ gezdirin.
  • Biraz tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-13 dakika pişirin.
  • Sosu; tereyağını eritin. Kısık ateşte unu ekleyip çok hafif kavurun ( Un kahverengi olmayacak). Sütü, suyu, hardalı ve baharatları ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte hafif koyu kıvam alana kadar pişirin. Hemen servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder