Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 100 gram bitter veya sütlü çikolata
- 60 gram tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğuk süt, un, kakao, toz şeker, yumurtayı derin bir tencereye alıp çırpıcıyla karıştıralım.
- Ocağın üzerine koyup karıştıra karıştıra pişirmeye başlayalım. Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kapatalım.
- Tencereyi ocaktan alıp içerisine çikolatayı ve tereyağını koyup karıştıra karıştıra erimesini sağlayalım.
- En son buz gibi bir bardak soğuk suyu ekleyip mikserden geçirelim.
- Soğutmadan servis kaselerine paylaştıralım.
- Üzerine beyaz veya sütlü çikolata rendeleyebilirsiniz.
- Fındık içi veye ceviz içi fıstık ile süsleyebilirsiniz.
- Soğuması için buzdolabında saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder