20 Haziran 2023 Salı

Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi

 

Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 4 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Açmak için;

  • 1 paket mısır nişastası

Kaymağı için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Arasına;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 buçuk su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımıza ilk önce kaymağını hazırlamakla başlayalım.
  • Tencereye irmiği ve sütü alıp pişirelim, tamamen piştikten sonra vanilyayı ekleyelim .
  • Benim dondurucuda ıspanak pürem vardı kaymağımı ikiye ayırıp bir kısmına ıspanak püresi ekledim dilerseniz sizler de öyle yapabilirsiniz .
  • Kaymağı soğumaya bırakalım.
  • Diğer yandan şerbeti için şeker su ve limonu tencereye alalım orta ateşte kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp aramaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına kabartma tozu ve un hariç diğer bütün sıvı malzemelerini alalım güzelce karıştıralım .
  • Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce hamurumuzu yoğuralım.
  • Streçle sarıp dondurucuya atalım ,bir gece bekletelim.
  • Sabahtan hamurumuzu dondurucudan çıkartalım tamamen çözülmesini bekleyelim.
  • Çözülen hamuru tahtaya alalım hafif unlayarak toparlayalım 6 eşit bezeye ayıralım.
  • Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim .
  • İlk bezemizden açmaya başlayalım bolca nişastayla ilk önce merdane ile daha sonra oklavayla açabildiğimiz kadar büyük bir yufka açalım.Not; bu arada arkadaşlar dondurucudan çıkan hamur o kadar güzel açılıyor ki anlatamam.
  • Açtığımız yufkayı oklavaya sararak büzüştürelim yavaşça oklavadan açalım 2 parmak boşluk bırakarak cevizi yerleştirelim .
  • Üzerine kaymağımızdan birer tatlı kaşığı ekleyelim .
  • Yufkanın kenar kısımlarına görselde görüldüğü gibi üzerine katlayalım midye şekillerini verelim ,tepsiye dizelim .
  • Diğer kalan bütün yufkaları aynı işlemi uygulayalım .
  • Üzerine tereyağı ve sıvı yağını eritip sürelim ilk 25 dakika 190 derecede daha sonra 170 derecede toplam 1 saat 5 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
  • En az 3-4 saat beklettikten sonra muhteşem tatlımız servise hazır ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder