Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 4 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Açmak için;
- 1 paket mısır nişastası
Kaymağı için;
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Arasına;
- Ceviz
Şerbeti için;
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tek Tepsi İki Ayrı Lezzet Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlımıza ilk önce kaymağını hazırlamakla başlayalım.
- Tencereye irmiği ve sütü alıp pişirelim, tamamen piştikten sonra vanilyayı ekleyelim .
- Benim dondurucuda ıspanak pürem vardı kaymağımı ikiye ayırıp bir kısmına ıspanak püresi ekledim dilerseniz sizler de öyle yapabilirsiniz .
- Kaymağı soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan şerbeti için şeker su ve limonu tencereye alalım orta ateşte kaynamaya geçtikten sonra 15 dakika kaynatıp aramaya bırakalım.
- Yoğurma kabına kabartma tozu ve un hariç diğer bütün sıvı malzemelerini alalım güzelce karıştıralım .
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce hamurumuzu yoğuralım.
- Streçle sarıp dondurucuya atalım ,bir gece bekletelim.
- Sabahtan hamurumuzu dondurucudan çıkartalım tamamen çözülmesini bekleyelim.
- Çözülen hamuru tahtaya alalım hafif unlayarak toparlayalım 6 eşit bezeye ayıralım.
- Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim .
- İlk bezemizden açmaya başlayalım bolca nişastayla ilk önce merdane ile daha sonra oklavayla açabildiğimiz kadar büyük bir yufka açalım.Not; bu arada arkadaşlar dondurucudan çıkan hamur o kadar güzel açılıyor ki anlatamam.
- Açtığımız yufkayı oklavaya sararak büzüştürelim yavaşça oklavadan açalım 2 parmak boşluk bırakarak cevizi yerleştirelim .
- Üzerine kaymağımızdan birer tatlı kaşığı ekleyelim .
- Yufkanın kenar kısımlarına görselde görüldüğü gibi üzerine katlayalım midye şekillerini verelim ,tepsiye dizelim .
- Diğer kalan bütün yufkaları aynı işlemi uygulayalım .
- Üzerine tereyağı ve sıvı yağını eritip sürelim ilk 25 dakika 190 derecede daha sonra 170 derecede toplam 1 saat 5 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk 5 dakika sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
- En az 3-4 saat beklettikten sonra muhteşem tatlımız servise hazır ,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder