Yaban Mersinli Kırıntılı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 kase yabanmersini
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 2.5 su bardağı un
Kıtır kısmı için;
- 50 gram margarin ya da tereyağ
- 2 kaşık şeker
- 4 kaşık un
Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 125 ml
Yaban Mersinli Kırıntılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım. Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Limon kabuğu rendesini ekleyelim un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Yabanmersinlerinin içine bir yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım kek harcımızın üçte ikisini yağlı kağıt serdiğimiz baton kalıba dökelim.
- Yabanmersinlerini ve damla çikolatayı üzerine yerleştirelim kalan kek harcımızı da kalıba yayalım.
- Kıtır kısmı için; soğuk tereyağ ya da margarini şeker ve unu robata koyup çekelim ve kaşıkla kekimizin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim. Benim kekim 50 dakikada pişti kontrollü olalım her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Not:İstediğiniz meyve ile hazırlayabilirsiniz (çilek vişne kiraz frambuaz) Crumble kısmı için yağın soğuk olması önemli ben yarım saat kadar buzlukta beklettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder