12 Haziran 2023 Pazartesi

Yaban Mersinli Kırıntılı Kek Tarifi

 

Yaban Mersinli Kırıntılı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 kase yabanmersini
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 2.5 su bardağı un

Kıtır kısmı için;

  • 50 gram margarin ya da tereyağ
  • 2 kaşık şeker
  • 4 kaşık un

Su bardağı ölçüm 200 ml Çay bardağı ölçüm 125 ml 

Yaban Mersinli Kırıntılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım. Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Limon kabuğu rendesini ekleyelim un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  2. Yabanmersinlerinin içine bir yemek kaşığı un ekleyip karıştıralım kek harcımızın üçte ikisini yağlı kağıt serdiğimiz baton kalıba dökelim.
  3. Yabanmersinlerini ve damla çikolatayı üzerine yerleştirelim kalan kek harcımızı da kalıba yayalım.
  4. Kıtır kısmı için; soğuk tereyağ ya da margarini şeker ve unu robata koyup çekelim ve kaşıkla kekimizin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim. Benim kekim 50 dakikada pişti kontrollü olalım her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Not:İstediğiniz meyve ile hazırlayabilirsiniz (çilek vişne kiraz frambuaz) Crumble kısmı için yağın soğuk olması önemli ben yarım saat kadar buzlukta beklettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder