Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
Üzerine;
- Tereyağ
Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaseye ılık süt, maya ve şeker alınarak çırpılır ve 5 dakika bekletilir. Elenen un ve tuz eklenerek yoğrulur.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olunca üzeri örtülerek 30 dakika mayalandırılır.
- Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve un serpilmiş tezgahta açılır. Su bardağı ağzı ile yuvalar kesilir.
- Kalan hamurlar tekrar yoğrulur ve aynı işlem uygulanır. Kesilen yuvarlak lafın üzeri örtülüp 10 dakika daha mayalandırılır.
- Kızgın tavada hamur arkalı önlü pişirilir. Üzerine tereyağ gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Not:Piştikten sonra buzluğa atabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder