9 Temmuz 2023 Pazar

Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi

 

Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Üzerine;

  • Tereyağ

    Buzluğa Uygun Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye ılık süt, maya ve şeker alınarak çırpılır ve 5 dakika bekletilir. Elenen un ve tuz eklenerek yoğrulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olunca üzeri örtülerek 30 dakika mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve un serpilmiş tezgahta açılır. Su bardağı ağzı ile yuvalar kesilir.
  • Kalan hamurlar tekrar yoğrulur ve aynı işlem uygulanır. Kesilen yuvarlak lafın üzeri örtülüp 10 dakika daha mayalandırılır.
  • Kızgın tavada hamur arkalı önlü pişirilir. Üzerine tereyağ gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
  • Not:Piştikten sonra buzluğa atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder