Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler
- 200 ml ılık su
- 200 ml ılık süt
- 50 ml sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 550-600gr un (5-5,5 su bardağı)
- 1 yaş maya
Kıymalı harcı için;
- 300 gr kıyma
- 1 kırmızı sivri biber
- 2 yeşil sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 dal maydanoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 tane yumurta sarısı
Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini bir kaba koyup yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat mayalandırın.
- Kıymalı harç için; soğan, sarımsak, domates ve biberleri rondodan geçirin kıymaya ekleyin. Baharatlarını ve salçaları ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan 3 tane beze yapıp merdaneyle ne kalın nede ince olacak şekilde açın. Bir çorba kasesi yardımıyla açtığınız hamurdan yunvarlaklar kesip ortasına harçtan sürün. Kenarlarını içe doğru kıvırın.
- Hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi yapıp tepsiye dizin. 20dk tepside mayalandırın, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25dk kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder