9 Temmuz 2023 Pazar

Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi

 

Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 50 ml sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 550-600gr un (5-5,5 su bardağı)
  • 1 yaş maya

Kıymalı harcı için;

  • 300 gr kıyma
  • 1 kırmızı sivri biber
  • 2 yeşil sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 dal maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 2 tane yumurta sarısı

    Fırında Kıymalı Ağzı Açık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini bir kaba koyup yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat mayalandırın.
  • Kıymalı harç için; soğan, sarımsak, domates ve biberleri rondodan geçirin kıymaya ekleyin. Baharatlarını ve salçaları ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan 3 tane beze yapıp merdaneyle ne kalın nede ince olacak şekilde açın. Bir çorba kasesi yardımıyla açtığınız hamurdan yunvarlaklar kesip ortasına harçtan sürün. Kenarlarını içe doğru kıvırın.
  • Hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi yapıp tepsiye dizin. 20dk tepside mayalandırın, üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25dk kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder