9 Temmuz 2023 Pazar

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi

 

El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağından biraz az su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • Çeyrek kalıp beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Katlar arası sürmek için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

    El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı için ıspanakların yaprak kısmını kullanıyoruz. Kabaca doğradığımız ıspanakları biraz tuz ile ovuyoruz.
  • Onlar biraz suyunu salarken soğanları doğrayıp kavuruyoruz. Hemen ardından ıspanakların suyunu sıkıp soğanlara ekliyoruz.
  • Bir iki tur çevirdikten sonra tuz, karabiber ve ezilmiş peyniri ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur malzemelerini uygun bir yoğurma kabına alıp 6-7 dakika kadar yoğuruyoruz ve dinlendirmeden iki eşit parçaya ayırıyoruz.
  • Her parçayı 10 bezeye ayırıyoruz. Toplam 20 bezemiz olacak. Uzerini bir bez ile örtüp bir saat dinlendiriyoruz.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağıni alıp eritiyoruz.
  • 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳 bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp her bezeye iki yemek kaşığı yagimizdan sürüyoruz ve her 10 katı üst üste diziyoruz.
  • Daha sonra ilk 10 katı elimizle tepsimiz büyüklüğünde açıp tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Üzerine iç harcımızı yayıyoruz.
  • İkinci katı da aynı şekilde açıp onuda tepsimize seriyoruz.
  • Üzerine tekrar yağ sürüp, böreğimizin ortasını bir kase yardımıyla yuvarlak bir şekilde kesiyoruz.
  • Kenar kısımları da 8-10 dilim olacak şekilde kesiyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder