El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2,5 su bardağından biraz az su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- Çeyrek kalıp beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Katlar arası sürmek için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
El Açması Çıtır Çıtır Ispanaklı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. İç harcı için ıspanakların yaprak kısmını kullanıyoruz. Kabaca doğradığımız ıspanakları biraz tuz ile ovuyoruz.
- Onlar biraz suyunu salarken soğanları doğrayıp kavuruyoruz. Hemen ardından ıspanakların suyunu sıkıp soğanlara ekliyoruz.
- Bir iki tur çevirdikten sonra tuz, karabiber ve ezilmiş peyniri ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur malzemelerini uygun bir yoğurma kabına alıp 6-7 dakika kadar yoğuruyoruz ve dinlendirmeden iki eşit parçaya ayırıyoruz.
- Her parçayı 10 bezeye ayırıyoruz. Toplam 20 bezemiz olacak. Uzerini bir bez ile örtüp bir saat dinlendiriyoruz.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağıni alıp eritiyoruz.
- 👩🏻🍳👩🏻🍳👩🏻🍳 bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp her bezeye iki yemek kaşığı yagimizdan sürüyoruz ve her 10 katı üst üste diziyoruz.
- Daha sonra ilk 10 katı elimizle tepsimiz büyüklüğünde açıp tepsimize yerleştiriyoruz.
- Üzerine iç harcımızı yayıyoruz.
- İkinci katı da aynı şekilde açıp onuda tepsimize seriyoruz.
- Üzerine tekrar yağ sürüp, böreğimizin ortasını bir kase yardımıyla yuvarlak bir şekilde kesiyoruz.
- Kenar kısımları da 8-10 dilim olacak şekilde kesiyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder