Kavala Kurabiyesi (Asla Bayatlamıyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5-3 bardak un (bardağım 200 ml )2 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim sert bir hamur olmasın
Bulamak için;
- Bolca pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi (Asla Bayatlamıyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir bardak un ve iri iri parçaladığımız bademi tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Tereyağ, sıvı yağ ve şekeri güzelce yoğuralım bu karışıma kavurduğumuz unu (iyice soğumuş olmalı) ve beyaz unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu orta kalınlıkta açıp çay bardağıyla ay şeklini verelim 180° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince bolca pudra şekerine bulayalım kavala kurabiyemiz hazır 👍 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder