Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü) İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu kuşbaşı et
- 1 soğan
- 1 kg patlıcan
- 10-15 adet sivri biber
- 4-5 adet kabuğu soyulmuş domates
- 2 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağına yakın eritilmiş kuyruk yağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 bardak su (Salçalı sos için)
Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü) Nasıl Yapılır?
- Etler tencereye alınıp yarı diri kalacak şekilde yumuşatılır.
- Tereyağı eklenir. Eriyince soğan eklenir karıştırılır.
- Sebzeler sırasıyla patlıcan – biber – sarımsak – domates olacak şekilde üstü üste dizilir.
- Baharatlar eklenir.
- Salça ve su karıştırılarak elde edilen sos dökülür.
- Eritilmiş kuyruk yağı eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
- Önce 5 dakika harlı ateşte ardından 1,5 saat kısık ateşte pişirilir.
- Pişirilirken hiç karıştırılmaz yoksa patlıcanlar dağılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder