13 Temmuz 2023 Perşembe

Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü)

 

Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü) İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 kg patlıcan
  • 10-15 adet sivri biber
  • 4-5 adet kabuğu soyulmuş domates
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağına yakın eritilmiş kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 bardak su (Salçalı sos için)

    Enfes Güveç Tarifi (Yozgat Usulü) Nasıl Yapılır?

  • Etler tencereye alınıp yarı diri kalacak şekilde yumuşatılır.
  • Tereyağı eklenir. Eriyince soğan eklenir karıştırılır.
  • Sebzeler sırasıyla patlıcan – biber – sarımsak – domates olacak şekilde üstü üste dizilir.
  • Baharatlar eklenir.
  • Salça ve su karıştırılarak elde edilen sos dökülür.
  • Eritilmiş kuyruk yağı eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  • Önce 5 dakika harlı ateşte ardından 1,5 saat kısık ateşte pişirilir.
  • Pişirilirken hiç karıştırılmaz yoksa patlıcanlar dağılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder